برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید

 

معرفی برنامه سالمندان

پیشرفت جامعه بشری، بهبود وضعیت بهداشتی درمانی و افزایش امید به زندگی نهایتا موجب افزایش درصد جمعیت سالمند شده است. سالخوردگی جمعیت، پیامد طبیعی افزایش امید به زندگی است و پدیده جهانی ورو به افزایش است.جهان هر سال با درصد جمعیت سالمند بیشتر و سالمندان پیرتر روبرو خواهد بود. طبیعی است هر چه افراد مسن تر باشند به مراقبت ها و خدمات بیشتری احتیاج دارند .لذا برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان، ضروری است. اینگونه تخمین زده شده است که تا سال 2050 حدود 22% جمعیت دنیا سالمند خواهد بود ( یک نفر از هر 5 نفر)  . ایران نیز از این تغییرات جمعیتی بی نصیب  نمانده است ، هم اکنون 10% جمعیت کشور را افراد بالای 60 سال تشکیل می دهند بطوریکه تخمین زده شده است در سال 2050 جمعیت سالمند کشور به 28%  خواهد رسید.

تغییرات درشیوه زندگی ، شهرنشینی وسالمندی ازعلل پیدایش بیماری های مزمن وغیرواگیرازجمله افسردگی ، دیابت ، بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها وحوادث می باشند که ازعلل اصلی بیماری ومرگ ومیر درجهان می باشد. ابتلای همزمان سالمندان به چند بیماری مزمن ، سازماندهی ارائه خدمات را درسطح کلان می طلبد. باتوجه به تغییر الگوی جمعیتی جهان به سوی سالمندی وشتاب بالای پیرشدن جمعیت ، نگاهی ویژه به مقوله سلامت سالمندی واتخاذ سیاست های مناسب ضروری بنظر می رسد. متاسفانه کشورها ی درحال توسعه پیش از آنکه مجالی برای ثروتمند شدن بیابند پیرمی شوند وبرچالش هایشان افزوده می شود.در حال حاضرسالمندان روستایی،سالمندان تنها ، زنان سالمند،  سالمندان حاشیه شهرها،سالمندان مراکز نگهداری  و سالمندان بی بضاعت (زیر خط فقر نسبی)جزو سالمندان آسیب پذیر هستند .

 در حال حاضر برنامه سالمندان در قالب2 برنامه زیردر شهرستان های تحت پوشش دانشگاه در حال اجرا می باشدکه استانداردهای اجرای برنامه، توسط اداره سالمندان وزارت بهداشت اعلام شده است

  1. -      بهبود شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی

در سطح اول آموزش شیوه زندگی سالم از اهمیت بالایی برخوردار است. بهمین منظور توصیه‌های مذکور در کتاب آموزشی زندگی سالم در سالمندی که توسط اداره سلامت سالمندان تهیه شده است و به صورت کتاب یا  فایل آموزشی در اختیار همکاران ستادی و  محیطی قرار گرفته است و شامل مطالب زیر می باشد:

توصیه های تغذیه و ورزش سالمندان، برخورد صحیح با مشکلات شایع سالمندی مثل مشکلات استخوان‌ها، مفاصل، نفخ، یبوست، بهداشت دهان و دندان، کنترل ادرار، یائسگی، کاهش قدرت حافظه، بازنشستگی و ...

  1. -      مراقبت های ادغام یافته سلامت سالمندان و شناسایی و طبقه بندی خطرپذیری سالمندان

با توجه به اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری ها در سالمندی و نیز کم توجهی سالمندان یا خانواده ها به برخی علائم خطر، انجام معاینات کامل و مداوم در این دوره سنی ضروری می باشد.

تنظیمات قالب