برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید

پیام روز نهم پویش اطلاع رسانی تغذیه سالم:

لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

پوکی استخوان یک اختلال اسکلتی با کاهش تراکم معدنی استخوان (BMD) و استحکام استخوان است که منجر به افزایش خطر شکستگی می شود. پوکی استخوان ممکن است به اولیه و ثانویه تقسیم شود (به ترتیب 70% و 30% موارد). پوکی استخوان ثانویه می تواند ناشی از چندین بیماری باشد، به عنوان مثال، بیماری های التهابی روده، بیماری سلیاک، یا اختلالات غدد درون ریز. عوامل خطر پوکی استخوان، از جمله  نوع تغذیه ،استعمال سیگار، استرس، آلودگی هوا، سن بالاتر، فعالیت بدنی کم و بیماری های همزمان است . پوکی استخوان  در زنان به دلیل شرایط فیزیولوژیک دو برابر مردان است.

پوکی استخوان در ایران شیوع بالایی دارد. تازه‌ترین آمار وزارت بهداشت حاکی از این است که بیش از ۶۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال درگیر این بیماری هستند. آماری نگران‌کننده که می‌گوید؛ از هر ۲ زن یک نفر و از هر ۴ مرد یک نفر در سنین بالای ۵۰ سال شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می‌کنند. این آمار در بین افراد بالای ۷۰ سال، حدود ۸۰ درصد است؛ یعنی از هر ۵ فرد بالای ۷۰ سال، ۴ نفر پوکی استخوان دارند.

یکی از عوامل تاثیر گذار در ابتلا به پوکی استخوان  مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر و پروتئین  هستند که از عوامل اصلی تعیین‌کننده‌ی تغذیه‌ای در تشکیل توده استخوانی هستند. این مواد مغذی در محصولات لبنی  با هم وجود دارد و مصرف محصولات لبنی مثل شیر و ماست و کشک به میزان مورد نیاز بر حسب سن بسیار تاثیر گذار است.

محصولات لبنی ، از جمله شیر، ماست و پنیر، با بهبود تراکم مواد معدنی استخوان مرتبط هستند. این گروه غذایی از دست دادن استخوان را کاهش می دهد و با کاهش خطر پوکی استخوان همراه است.

پروتئین لبنیات با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان مرتبط است. پروتئین گیاهی با کاهش تراکم معدنی استخوان مرتبط است.

بنابراین برای سلامت استخوانهای خود حتما روزانه مصرف شیر یا ماست یا کشک را فراموش نکنید.

کلمات کلیدی
{author_name}
تصویر نویسنده :

رقیه امین دوست
عکاس

رقیه امین دوست

تنظیمات قالب