آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر ریخته گر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی از آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با شعار روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم از 17 آذر تا 30 آذرماه خبر داد.
وی با اشاره به اینکه مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را تا 34 درصد، مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب را تا 28 درصد و بیماری عروق کرونر قلب را تا 21 درصد افزایش می دهد، بر توجه ویژه به مبحث روغن ها به عنوان یکی از مشکلات حوزه سلامت تاکید کرد.
فریبا بابایی مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت نیز در گزارش خبری ضمن تاکید بر کاهش کالری دریافتی از روغن و استفاده از روغنهای با اسید چرب ترانس پایین گفت: روغن جامد و نیمه جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی و سرطان را افزایش و همچنین مصرف روغن های حیوانی ، دنبه و پیه به دلیل میزان بالای اسید چرب اشباع مناسب نیستند.
وی افزود: کانولا بهترین روغن برای مصرف است چرا که نسبت امگا6 به امگا 3 مناسبی دارد و از این رو در دسته بهترین روغن ها از لحاظ خواص تغذیه ای می باشد.
بابایی درباره استفاده از روغن سرخکردنی هم گفت: بهتر است برای سرخ کردن از روغنهای مخصوص سرخکردنی استفاده کرد چرا که این روغن ها به شکلی فرموله میشوند که قابلیت حفظ پایداری و کیفیت را در طول مدت سرخ کردن داشته و همچنین بهتر است که ماهی به علت منبع اصلی امگا۳ در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود.
نظر دهید