سواد رسانهای و اطلاعات در فضای مجازی: اولویتی برای همه
دکتر احسان ریختهگر معاون بهداشت طی پیامی فرا رسیدن هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعات در فضای مجازی را گرامی داشت.
دکتر احسان ریختهگر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ضمن تبریک هفته سواد رسانه، خواستار آموزش و توانمندسازی و ارتقای سواد سلامت خانواده ها بویژه از طریق سواد سلامت رسانه از کلیه مدیران و کارشناسان حوزه بهداشت شدند.:
۲۴ تا ۳۱ اکتبر (دوم تا نهم آبان ) بعنوان" هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی" میباشد. سواد رسانهای یکی از انواع سواد هاست که بیشتر با سوادهای دیداری و تحلیلی و اینترنتی در ارتباط است.
سواد رسانهای یک نوع درک متکی بر مهارت است که میتوان براساس آن انواع رسانهها را از یکدیگر تمیز داد، انواع تولیدات رسانهای را از یکدیگر تفکیک و شناسایی کرد.
در این بین اگر افراد جامعه سواد رسانه ای نداشته باشند، قدرت تشخیص واقعیت را ندارند و میتوانند تحت تاثیر شایعات کذب، دچار هیجانات زود گذر شده و تصمیمات بی نهایت سطحی را بگیرند. این نوع تصمیمات می تواند صدمات زیادی به ساختار جامعه و امنیت مردم وارد کند.
رسانه قدرت این را دارد که در کوتاهترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت، اخبار و مطالبی را منتشر کند و این هنر و تشخیص مخاطب است که بتواند واقعیت را از شایعه تشخیص دهد.
در واقع رسانه تیغ دو لبهای است که میتواند در یک چشم بر هم زدن شایعه ای را در قالب واقعیت بیان کند و بالعکس.
سواد سلامت مبتنی بر مفاهیم سلامت و سواد رسانهای است که به توانایی فرد در جستجو، درک و ارزیابی اطلاعات سلامت از منابع الکترونیکی و اتخاذ تصمیمات بهداشتی آگاهانه برای رسیدگی به یک مشکل بهداشتی در فعالیتهی روزمره بستگی دارد.
امسال همراه با تمام کشورها در سراسر جهان ما نیز هفته سواد رسانه را با شعار " سواد رسانهای و اطلاعات در فضای کجازی: اولویتی برای همه " گرامی می داریم.
اینجانب به عنوان معاون بهداشت ضمن تبریک این روز به تمامی همکاران حوزه بهداشت، مراقبین، داوطلبین سلامت محله و سفیران سلامت و ارج نهادن به زحمات ایشان، از همه این عزیزان می خواهم در خصوص ارتقای سواد سلامت خانوادههای تحت پوشش خود اقدام نمایند تا مردم شریف استانمان با آگاهی کامل، انتخاب های سالم برای تندرستی خویش داشته باشند.
احسان ریختهگر
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه