مقدمه و اهميت موضوع : عفونتهاي بيمارستاني از زمانيكه بيمارستان تاسيس شد مسئله ايجاد كرده است براي جلوگيري از گسترش بيماريها و كنترل عفوتهاي بيمارستاني در قرن هيجدهم بيماران را بر حسب نوع بيماري در بيمارستان بستري مي كردند در سال 1854 فلورانس نايتينگل با برقراري نظام سلامتي در بيمارستانهاي نظامي مرگ و مير را از 50% به 2/2% تقلیل داد پاستوردخالت ميكروبها را در ايجاد عفونت بيان نمود و لیسترضدعفوني را در اعمال جراحي معمول كرد بزرگترين كاهش مرگ و مير ناشي از عفونتها موقعي شروع شد كه نظام سلامتي و بهداشت محيط و گندزدائي معمول گرديد پس از كشف آنتي بيوتيكها طرز تفكر ديگري در بين كاركنان بيمارستان ها پيدا شده و آن اين بود كه آلودگي ميتواند بوسيله آنتي بيوتيكها مهار شود ولي استفاده مداوم و مستمر از آنتي بيوتيكها باعث شد كه ميكروبهاي مقاوم به آنتي بيوتيك در محيط بيمارستان ها پديد آيد كه خود مقدمه اي بر بوجود آمدن واحدهاي بهداشت محيط در بيمارستان ها بود كه امروزه با پيگيريهاي انجام شده در كليه بيمارستانها پست كارشناس بهداشت محيط يا كارشناس كنترل عفونتهاي بيمارستاني داير شده است و در سطح استان در 24 بيمارستان پست های كارشناس بهداشت محيط و کارشناس بهداشت حرفه ای فعال گرديده و در بقيه بيمارستانها درشرف بكارگيري هستند كه اميد است با بكارگيري نيروهاي متخصص در آينده مشكلات موجود بهداشت محيطي بيمارستانها مرتفع و شاهد ارتقاء شاخصهاي وضع موجود باشيم .
کتاب جامع بهداشت عمومی - عفونت های بیمارستانی و راه های کنترل آنها بهداشت مواد غذایی در بیمارستان |