English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه | امروز: سه شنبه ١٦ خرداد ١٤٠٢
-->


  چاپ        ارسال به دوست

به مناسبت روز جهانی فشارخون –17 ماه می (27 اردیبهشت 1402)

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2019، فشارخون بالا حدود یک میلیارد و سیصد میلیون نفر از افراد 30 تا 79 سال در جهان را تحت تأثیر قرار داده است در حالیکه قریب به 46 % بیماران از بیماری خود مطلع نیستند. در همین سال بالغ بر 10.8 میلیون نفر در جهان به علل مرتبط با فشارخون بالا جان خود را از دست داده اند. بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری های غیرواگیر در سال 1400 حدود 32% افراد 18 سال و بالاتر کشور (30% استان)، فشارخون بالا داشتند که از این میان فقط 61.5% بیماران مبتلا به فشارخون بالا از بیماری خود اطلاع داشتند.(65% استان)

بیماری فشارخون بالا یک بیماری با سه پارادکس است و علیرغم اینکه معمولاً به راحتی قابل تشخیص است و درمان دارویی دارد و به راحتی کنترل می شود، اما در بسیاری از نقاط دنیا به میزان کافی شناسایی، درمان و کنترل نمی شود. شواهد نشان داده اند غربالگری های فرصت طلبانه در محیط کار، کارخانجات، بیمارستان ها، اماکن عمومی، مدارس و ... باعث بهبود شاخص های شناسایی، کنترل و درمان، فشارخون بالا در سطح جامعه می شود. آموزش مداوم بیماران و خانواده های آنان، برگزاری بسیج های اطلاع رسانی، توانمندسازی کارکنان بهداشتی درمانی و توصیه های اصلاح شیوه زندگی از اقدامات موثر در پیشگیری و کنترل فشارخون بالاست. بدیهی است که پزشکان و مراقبین سلامت/ بهورزان در سطح یک خدمات بهداشتی و درمانی، خط مقدم مدیریت این بیماری و عامل خطر بیولوژیک می باشند.

هر ساله روز 17 ماه می (27 اردیبهشت ماه) به عنوان روز جهانی فشارخون، بهانه ای برای اطلاع رسانی جهانی در خصوص اهمیت این بیماری و اندازه گیری مرتب آن به منظور پیشگیری، مراقبت و درمان آن انتخاب شده است. هدف از این مناسبت، ارتقای آگاهی و درک مفهوم فشارخون بالا می باشد. شعار امسال "فشارخون خود را دقیق اندازه گیری کنید." و پیام آن "با اندازه گیری دقیق فشارخون و کنترل آن، عمر طولانی تری داشته باشید."r می باشد.

مریم گل میرزایی

کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر

 


٠٩:٣٩ - چهارشنبه ٢٧ ارديبهشت ١٤٠٢    /    شماره : ٥٢٩٥٦    /    تعداد نمایش : ٥٨